Waarom Testfox?

Toetsen opstellen en nakijken

Met TestFox is het opstellen van toetsen eenvoudig. Je logt in via Magister of Somtoday en kunt meteen aan de slag. Vanuit drie basisvraagtypes kun je vrijwel alle vraagsoorten construeren en verrijken met afbeeldingen, audiofragmenten of YouTube-filmpjes. Het nakijken van gesloten vragen gebeurt automatisch en het nakijken van open vragen is heel gemakkelijk.….

Real-time monitoring en chat mogelijkheid

TestFox werkt in een veilige modus. Van uitstapjes naar het internet of andere tabbladen krijgt de docent meteen een melding en dit wordt gelogd. Met de individuele chat-functie kunnen leerlingen tijdens de toets met de docent overleggen. Wanneer de internetverbinding wegvalt zijn de afgeronde vragen vanzelfsprekend opgeslagen.

Afstemming pedagogisch-didactisch handelen

Online toetsen sluit aan bij het huidige onderwijs. De combinatie van beeld, geluid en tekst maakt deze manier van toetsen aantrekkelijk. Je kunt van tevoren een tijd en datum instellen voor de toetsafname, maar je kunt ook gespreid toetsen en verschillende versies van een toets inzetten. Zo worden leerlingen pas getoetst wanneer ze er klaar voor zijn! Toetsen worden bewaard in een overzichtelijke toetsendatabank, zodat je ze kunt hergebruiken en collega’s de toetsen kunnen ophalen uit de databank.

Haal meer uit je toetsen

Automatisch formatieve evaluatie. Leren van toetsen met automatische feedback Iedere toetsvraag kun je eenvoudig van remediërende feedback en uitleg voorzien. Dat kan algemene uitleg zijn bij een vraag, maar je kunt ook individuele feedback geven. Door naadloze integratie met RTTI-online krijg je inzicht in het leerproces van je leerlingen en de kwaliteit van je toetsen.

Ga naar de inhoud